Нацбанк перерахував 4 мільярди для потреб держбюджету в січні

Четвер, 13 лютого 2014, 18:19

Національний банк перерахував 4 мільярди гривень для фінансування потреб держбюджету в січні, і в лютому потреба буде в 2 рази більше.

Про це повідомив старший радник "Альфа-Банку", член ради Національного банку Роман Шпек в ході круглого столу в Києві, пише УНІАН.

За словами банкіра, потрібні пояснення від уряду та Міністерства фінансів щодо невиконання держбюджету, оскільки, за його оцінками, за січень доходи держбюджету не виконані на 6 млрд гривень.

"Національний банк уже перерахував за січень 4 млрд для фінансування потреб бюджету, і, за моєю інформацією, потреба в лютому буде в 2 рази більше", - сказав Шпек.

Реклама:

Також банкір зазначив, що саме стан державних фінансів і глибокий дефіцит держбюджету стали головними передумовами для прийняття Нацбанком рішень по переходу до гнучкого курсу на валютному ринку.

За оцінками Шпека, "глибина" бюджетного дефіциту, без обліку дебіторської заборгованості, цього року становитиме близько 130 млрд гривень.

Як повідомлялося, за інформацією Держказначейства, в січні 2014 року в загальний і спеціальний фонди держбюджету надійшло 25,3 млрд гривень, що на 9,05% або на 2,1 млрд гривень перевищує показник січня 2013 року.

Дефіцит держбюджету України за підсумками січня-грудня 2013 становив 64,708 млрд гривень, що на 21,2% більше дефіциту за підсумками 2012 року в розмірі 53,387 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!