"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ виділив банку Курченка мільярд гривень

Четвер, 13 лютого 2014, 13:51

Нацбанк готовий надати "Брокбізнесбанку" 2 млрд гривень рефінансування, з яких у середу вже виділив 1 млрд гривень, що дозволить стабілізувати ситуацію в банку.

Про це повідомив заступник голови наглядової ради групи компаній "ВЕТЕК" Борис Тимонькін, передає "Інтерфакс- Україна".

"Банк підтримують і акціонери, і Нацбанк. Ми купили певні папери, під них отримали перший транш рефінансування на 1 млрд гривень!", - сказав він.

"Тому будуть виконані всі платежі, які дотримувалися, і всі банкомати будуть наповнені", - додав Тимонькін.

Реклама:

Він зазначив, що ситуація донесена до акціонерів, НБУ і уряду, і в даний час банк перебуває під моніторингом.

"Банк не кидають, підтримують, ситуація з ним - робочий... усіма почута, і реакція адекватна і швидка" , - пояснив Тимонькін.

Він не зміг оцінити, чи були інспіровані сформовані обставини, однак визнав, що політична ситуація додала певного негативу.

Тимонькін пояснив, що в структурі пасивів "Брокбізнесбанку" була питома вага VIP-клієнтів, тому існував ризик відходу ряду з них з сумами близько 100 млн гривень.

Однак, поки йшов приплив депозитів це не представляло проблеми, але зі зміною ситуації на ринку після політичного загострення цей ризик зріс, пояснив Тимонькін.

Говорячи про проблеми банку з платіжною системою Visa, він вказав, що вона виникла через шахрайське зняття 250 тисяч доларів за кордоном, у зв'язку з чим зарубіжні транзакції за картками були заблоковані, однак в Україні вони продовжують працювати.

Тимонькін уточнив, що це відбулося в п'ятницю, тому банк не встиг вчасно врегулювати ситуацію, але займається цим зараз.

Як повідомлялося раніше, "Брокбізнесбанк"  вирішив припинити співпрацю з міжнародною платіжною системою Visa та продовжувати співпрацю з міжнародною платіжною системою MasterCard.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: