Виробництво "Русланів" можуть відновити

Четвер, 13 лютого 2014, 09:59

Питання про відновлення виробництва важких транспортних літаків Ан-124 "Руслан" буде вирішено позитивно, якщо вдасться сформувати портфель замовлень, який окупить усі витрати.

Про це заявив журналістам директор департаменту авіаційної промисловості Мінпромторгу РФ Андрій Богинський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щодо відновлення виробництва цього літака, то все залежатиме від замовника, тієї кількості літаків, яку ми плануємо виробити. Якщо буде замовлення, яке дасть можливість окупити витрати, потрібні для відновлення виробництва, то це треба робити. Якщо замовлення внутрішнього і потенційного (експортного) недостатньо, то, звісно, потрібно тоді говорити про глибоку модернізацію наявного парку. Хоча в будь-якому разі ми зіткнемося з питанням старіння цих літаків", - сказав Богинський.

Він повідомив, що нещодавно з Україною було підписано міжурядову угоду про створення спільного підприємства для модернізації літака Ан-124. "Наразі тривають переговори з українськими колегами", - сказав Богинський.

Реклама:

Стосовно інших спільних проектів, то вони загалом розвиваються успішно. "Щодо літаків Ан-148 і Ан-158 у нас існує кооперація. Вона постійна. В цих літаках понад 60% - російські комплектуючі", - сказав Богинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: