Мережа Praktiker продала гіпермаркети в Україні

Четвер, 13 лютого 2014, 08:54

Популярна у світі мережа гіпермаркетів будматеріалів - німецька група Praktiker - знайшла покупця на свої українські магазини.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на повідомлення прес-служби німецької Praktiker Group.

Покупцем ТОВ "Практикер Україна" (об'єднує чотири магазини в Києві, Львові, Миколаєві та Макіївці) виступила аудиторська компанія Kreston Guarantee Group, йдеться в повідомленні групи з посиланням на арбітражного керуючого Praktiker International Крістофера Сигона.

"Зараз Україна як економічно, так і політично знаходиться в дуже непростій ситуації. Тому я дуже радий, що нам вдалося знайти інвестора, який захотів купити відразу всі чотири гіпермаркети", - зазначив Сигон.

Реклама:

Керуючий партнер Kreston Guarantee Group Олексій Мечинський розповів, що його компанія в даній угоді виступає в інтересах третьої особи, відмовившись уточнити, кого саме, і пославшись на договір про конфіденційність.

На сайті Kreston (раніше "Гарантія-Аудит") повідомляється, що вона надає аудиторські послуги, а серед її клієнтів вказані такі великі компанії, як український підрозділ німецької продуктової мережі Metro C&C, оператор мобільного зв'язку "Київстар", авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" і агрохолдинг "Мрія".

Основні конкуренти мережі Praktiker в Україні - компанія "Епіцентр" і Leroy Merlin - заявили, що до купівлі мережі магазинів Praktiker в Україні не мають відношення.

Як повідомляється, закриття українських гіпермаркетів Praktiker пов'язано з фінансовими труднощами материнської компанії, які розпочалися в 2011 році.

Тоді група розпочала реалізацію плану трирічної реструктуризації бізнесу в Східній Європі з ініціативи найбільшого акціонера Praktiker - австрійської інвестиційної компанії Maseltov (їй належить 10%).

За даними FT Germany, в рамках реструктуризації група розраховувала отримати 300 млн євро від продажу магазинів формату DIY.

Однак у липні 2013 року після невдалих переговорів з кредиторами Praktiker оголосила про свою неплатоспроможність, в результаті чого була відкрита процедура її банкрутства.

Тоді ж було заявлено про бажання Praktiker піти з ринку України до кінця 2013 року.

У 2011 році збиток "Практикер Україна" становив 53,1 млн гривень при виручці в 321,4 млн гривень. У I півріччі 2012 року збиток становив 18,4 млн гривень, виручка - 159,4 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: