Україна продовжує роботу зі Словаччиною з організації поставок газу

Середа, 12 лютого 2014, 19:02

Компанія "Укртрансгаз", що є оператором вітчизняної газотранспортної системи, продовжує роботу зі Словаччиною з організації реверсних поставок газу в Україну.

Про це повідомило джерело в українській газовій галузі, пише УНІАН.

"Укртрансгазом" підписано меморандум про співробітництво в організації цього маршруту. Цей меморандум, погоджений за участю Єврокомісії, з українського боку був підписаний ще в грудні і спрямований словацькій стороні. На даний момент словацькою стороною він не підписаний", - сказав він.

На запитання про можливі терміни підписання даного документа словацькою стороною співрозмовник агентства відповів: "Нам важко спрогнозувати терміни, коли словацька сторона підпише. На даний момент ті терміни, які закладалися в цей меморандум, прострочені".

Реклама:

Як повідомлялося, питання організації реверсних поставок газу зі Словаччини, як одного з ключових альтернативних маршрутів поставок палива в Україну, активно обговорювалося протягом 2013 року.

У вересні минулого року про складнощі реверсу зі Словаччини говорив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

За його словами, Словаччина на той момент не мала повної ясності і можливості для відкриття реверсного потоку в Україну без домовленостей з "Газпромом", який поставляє цей газ, а узгодити реверс необхідно з усіма учасниками процесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: