"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російське громадянство коштуватиме 10 мільйонів рублів?

Середа, 12 лютого 2014, 13:14

У Росії пропонують надавати громадянство іноземцям, які вклали до 10 мільйонів рублів у економіку РФ, і закордонним випускникам російських коледжів і вузів, які пропрацювали у Росії не менше 3 років.

Поправки до ст. 14 закону "Про громадянство РФ" щодо спрощеного порядку надання громадянства уже пройшли обговорення в уряді й незабаром будуть внесені в Держдуму, пише "Комерсант-Україна".

Поправки розроблені в рамках реалізації концепції державної міграційної політики на 2012-2015 роки.

Одним із її завдань є "переселення на постійне місце проживання фахівців різного профілю, підприємців та інвесторів, а також стимулювання молоді, яка має затребувані професії та спеціальності". 

Реклама:

Зараз на отримання громадянства у спрощеному порядку в основному можуть претендувати або ті іноземці, чиї чоловік або дружина є громадянином РФ, або ті, хто народився на території колишнього СРСР і є особою без громадянства.

У документі пропонується використовувати європейський досвід при наданні громадянства за спрощеною схемою. Наприклад, в Австрії заявник повинен інвестувати не менше 6 млн євро в економіку країни, у Болгарії – 512 тис. євро в проекти пріоритетного інвестування.

На російське громадянство зможуть претендувати індивідуальні підприємці, які пропрацювали в РФ не менше трьох років, якщо їхній щорічний виторг становить не менше 10 млн руб. ($288 тис.).

Крім того, отримати громадянство зможуть інвестори, чия частка у статутному капіталі російської юрособи становить не менше 10%. Статутний капітал повинен становити не менше 100 млн руб. 

Проект не дає преференцій членам родин підприємця щодо спрощеного отримання громадянства.

Поширеної у світі схеми "громадянство при купівлі нерухомості" проект не містить, але дозволяє її організувати. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!