Мільярдний ринок брухту "захопив" однокурсник Януковича-молодшого - ЗМІ

Середа, 12 лютого 2014, 12:23

За останні два роки лідером ринку заготівлі брухту в Україні стала компанія "Укр мет", заснована однокурсником молодшого сина президента Андрієм Кисельовим.

Про це пише Олексій Грибановський в "Діловій столиці".

Співрозмовник видання у одній з великих брухтозаготівельних компаній, заявив, що зараз без проблем працюють лиш кілька обраних структур.

"Наприклад, донецька компанія "Укр мет", яка за пару років стала номером один на ринку з оборотом 3,3 млрд гривень", - пише видання.

Реклама:

ТОВ "Промислово-фінансова група "Укр мет" знаходиться на 65 місці в рейтингу "Forbes-Україна" найбільших компаній з виручкою 4,99 млрд гривень в 2012 році. У порівнянні з попереднім роком виручка зросла на 0,72 млрд гривень.

За даними джерела "Наших Грошей" на митниці, за перші три квартали 2013 року "Укр Мет" був одним з найбільших експортерів брухту. Компанія відправила 77 тис тонн брухту на адресу фошру "Montera investments ltd" (Сейшельські острови).

Зараз фірма зареєстрована на офшор "Рафкар корпорейшн" (Віргінські острови). До 2010 року її засновником був Андрій Кисельов, який був однокурсником молодшого сина президента Віктора Януковича - у 2003 році обидва закінчили Донецький національний університет економіки та торгівлі.

В 2010 році Кисельов очолив Донецьку міську організацію "Молоді регіони", а у 2012 році очолив фракцію Партію регіонів в Донецькій міськраді.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!