Raiffeisen отримав 12 пропозицій на купівлю української "дочки"

Середа, 12 лютого 2014, 11:45

Raiffeisen Bank International отримав 12 пропозицій на купівлю дочірнього банку в Україні - Райффайзен Банк Аваль (Київ).

Про це повідомив глава RBI Карл Севельда в інтерв'ю німецькому виданню Die Presse, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми ведемо переговори із зацікавленими сторонами. Спочатку було 12 пропозицій, але ми відхилили деякі з них. Деякі з зацікавлених сторін проводять попередню оцінку", - сказав Севельда.

При цьому він не назвав потенційну вартість банку, але повідомив, що його балансова вартість становить близько 820 млн євро.

Реклама:

Севельда також зазначив, що українська "дочка" є прибутковою.

"Минулого року прибуток становив 90 млн євро" , - сказав він.

Севельда також повідомив, що група розглядає можливість відходу з ринків Угорщини та Словенії і має намір інвестувати в шість інших ринків: Австрію, Росію, Польщу, Чехію, Словаччину та Румунію.

Як повідомлялося, в жовтні- 2013 стало відомо, що RBI виставив на продаж Райффайзен Банк Аваль.

За даними ЗМІ, право на ведення ексклюзивних переговорів отримав російський Альфа-Банк. Разом з тим російський фінансово-промисловий консорціум Альфа-Груп, в який входить Альфа-Банк, спростовує свою ексклюзивну участь в переговорах.

Президент Альфа-Банку Олександр Луканов у середині листопада 2013 повідомив, що банк розглядає можливість неорганічного зростання, проте спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про те, що готується покупка Райффайзен Банку Аваль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: