"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США "заморозили" держборг країни

Середа, 12 лютого 2014, 09:42

Палата представників Конгресу США проголосувала за призупинення дії ліміту держборгу до березня 2015 року.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, рішення було прийнято без висунення додаткових умов за бюджетними видатками, чого домагався президент США Барак Обама і демократи в конгресі.

"За" відповідний законопроект проголосував 221 депутат, "проти" - 201. Як і очікувалося, багато республіканців не стали підтримувати спікера палати представників Джон Бейнер, оскільки вимагали більш активного скорочення державних витрат.

Реклама:

Крім цього, частина законодавців незадоволена відмовою від вимог скасування виплат ветеранам бойових дій.

Деякі сенатори вважають, що республіканці і демократи повинні об'єднатися, щоб "припинити рити боргову яму все глибше і глибше".

Зараз законопроект має розглянути сенат, але проблем з ухваленням законопроекту бути не повинно, так як верхня палата контролюється демократами.

Проблему держборгу необхідно вирішити до 27 лютого, оскільки до цього дня у відомства залишиться тільки 50 млрд доларів, тоді як витрати становлять близько 60 млрд доларів в день.

Бюджетне управління Конгресу США минулого тижня повідомило, що дефіцит бюджету цього року буде на мінімальному рівні з 2007 року, оскільки сильне економічне зростання призведе до збільшення податкових надходжень.

Показник складе в поточному фінансовому році 514 млрд доларів, або 3% ВВП. У 2013 році дефіцит становив 680 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: