Nokia готує до релізу смартфон Normandy

Вівторок, 11 лютого 2014, 19:54

Компанія Nokia планує випустити смартфон Normandy, який працюватиме на базі Android.

Про це пише "CyberSecurity" з посиланням на The Wall Street Journal.

Нова програмна платформа на смартфоні, згідно з логікою Nokia, повинна прийти на зміну програмній платформі Nokia Asha S40, яка йде корінням ще в 1999 рік.

На сьогодні Windows Phone не працює на базових моделях смартфонів Nokia, тому фінська компанія змушена працювати з якимось іншим рішенням у бюджетних продуктах, що продаються на ринках, що розвиваються.

Реклама:

За неофіційними даними, Nokia Normandy використовує не канонічну ОС Android, а глибоко модифікований варіант, який працює за аналогією і Amazon Kindle і на який не поширюється підтримка Google і для якої не працює онлайн-каталог Google Play.

Платформа працює на базі відкритих частин вихідного коду Android і не має в собі розробок, за якими стоїть особисто Google.

Крім того, інсайдери стверджують, що в Normandy буде реалізований модифікований інтерфейс, де не буде традиційних для Android навігаційних кнопок, таких як Home або Recent.

При цьому, аналітики переконані, що Normandy, як і раніше випущений на базі MeeGo апарат Nokia N9 буде тупиковим - компанія Microsoft після закриття угоди навряд чи буде підтримувати Android-подібну платформу і, швидше за все, зосередиться на власній Windows Phone.

Джерела WSJ кажуть, що Normandy буде показаний на Mobile World Congress 2014 в кінці лютого в Барселоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: