"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна хоче залучити у Японії 7,5 мільярда кредиту

Вівторок, 11 лютого 2014, 16:47

Україна має намір залучити у Японії 7,5 мільярда гривень для реконструкції Бортницької станції аерації.

Про повідомив журналістам у ході робочої виїзної наради заступник генерального директора "Київводоканалу" Андрій Білик, пише УНІАН.

"КМДА і "Київводоканал" за підтримки уряду ведуть роботи щодо залучення кредиту від уряду Японії в сумі 7,5 млрд гривень", - сказав Білик.

За його словами, зараз японське агенство міжнародного співробітництва JICA вивчає проектно-кошторисну документацію з реконструкції Бортницької станції аерації.

Реклама:

"Зараз проект пройшов державну експертизу і повинен бути затверджений в Кабінеті міністрів України", - уточнив Білик.

За його словами, комплексну реконструкцію Бортницької станції аерації планується провести у дві черги, кожна з яких передбачає п'ять пускових комплексів, що забезпечують безперебійну роботу станції і якісне очищення води. Термін реалізації проекту - 7,5 років.

Водночас, присутній на нараді віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул доручив профільним міністерствам прискорити подачу готового проекту для затвердження до Кабінету міністрів.

"Прискорюємося по роботі з японським міжнародним фінансовим агентством... Як тільки покращаться погодні умови, ми повинні почати форсовано працювати", - сказав Вілкул.

Він також додав, що на станції аерації введено цілодобове спостереження за станом намивних мулових полів для запобігання їх прориву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: