Україна у світових рейтингах знаходиться поруч з Папуа Нова Гвінея. Інфографіка

Вівторок, 11 лютого 2014, 15:21

Згідно з міжнародними рейтингами Україна це щось середнє між країнами Латинської Америки та Центральної Африки.

Про це пише "Тексти.org.ua".

Як зазначається, єдиний рейтинг де ми нарівні з цивілізованими країнами - знання англійської мови. У нас 27 місце, а в Японії 26.

"По всіх інших показниках ми у хвості планети. І це одна з причин нинішньої революції. З англійською мовою ми знаємо, як живе світ і хочемо теж нормально організувати життя у себе", - пише видання.

Реклама:

Також зазначається, що у більшості рейтингів ми далеко позаду своїх європейських сусідів. Ба більше, у деяких з них Україну випереджають навіть Білорусь та Росія.

Натиснути для збільшення

Так, у щорічному всесвітньому Індексі розвитку людського потенціалу, що складає ООН, Україна лише на 78 сходинці, в той час коли Росія на 55, а Білорусь на 50.

Видання нагадує, що цей індекс створений щоб оцінити рівень бідності, грамотності, освіти, середньої тривалості життя та інших соціальних показників країни. Щодо задоволеності життям, то серед наших сусідів лише румуни виявились більш нещасними.

Знову ж таки, в цьому показнику східні та північні сусіди випереджають Україну, не кажучи вже про західних, які попереду ледь не на 30 позицій.

Україна відстає також за показниками легкості ведення бізнесу та імплементації інновацій. Однак ситуація значно краща з рівнем конкурентоспроможності, свободи слова і знання англійської мови. За цими показниками Україна попереду Росії.

Тим не менш, нашими незмінними сусідами в міжнародних рейтингах залишаються такі країни як Монголія, Алжир, Перу, Гана й Папуа Нова Гвінея, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: