У роботі "Укрпошти" виявили порушень майже на 3,2 мільйона

Понеділок, 10 лютого 2014, 12:55

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності "Укрпошта" та його структурних підрозділів працівники Держфінінспекції виявили фінансових порушень, що призвели до недоотримання та втрат фінансових ресурсів, на суму 3,16 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держфінінспекції.

Згідно із повідомленням, через завищення 33-ма підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робітУДППЗ "Укрпошта" зазнало збитків на 751,7 тисяч гривень.

"Безпідставне й завищене нарахування премій, різного роду надбавок і доплат призвело до зайвих витрат під час виплати заробітної плати на суму 519,7 тисяч гривень. А понаднормове списання паливно-мастильних та будівельних матеріалів завдало підприємству збитків на 590 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, під час ревізії було виявлено й інші порушення, зокрема: недотримання вимог законодавства щодо орендних відносин; покриття підприємством витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб (орендарів під час сплати комунальних послуг, земельного податку тощо).

Також, Держфінінспекція виявила безпідставне списання з обліку дебіторської заборгованості; ненарахування штрафних санкцій та пені за порушення умов договору через невиконання контрагентом договірних зобов'язань; відшкодування витрат на відрядження без належного документального підтвердження; нестачі основних засобів та товарно-матеріальних цінностей тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: