Страхову компанію "Провідна" позбавили права продавати поліси автоцивілки

Понеділок, 10 лютого 2014, 12:14

Нацкомфінпослуг призупинила дію ліцензії на ОСЦВ одному з найбільших страховиків - компанії "Провідна".

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, один з лідерів страхового ринку - страхова компанія ( К) "Провідна" - несподівано втратила права продавати поліси ОСЦВ.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг, оголосила про те, що 6 лютого вона прийняла рішення про тимчасове призупинення дії ліцензії "Провідної" на здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Реклама:

Розпорядження набирає чинності 11 лютого. Позбавлення права продавати поліси ОСЦВ не звільняє компанію від необхідності продовжувати обслуговувати діючі договори.

Підставою для припинення ліцензії стало порушення пункту 7.2 ліцензійних умов ОСЦВ : встановлений перевіркою факт відсутності страховика за місцезнаходженням, зазначеним у єдиному держреєстрі юридичних осіб і фізосіб - підприємців, та/або неповідомлення в Нацкомфінпослуг страховиком про зміну свого місцезнаходження. Таким чином, з 24 січня регулятор отримав право припиняти дію ліцензій через невідповідність адреси.

Юридична адреса ПрАТ "СК "Провідна"" в держреєстрі вказана як "Київ, проспект Повітрофлотський, 25" - там розташований одна з її філій.

Головний офіс "Провідної" розташований в Києві на бульварі Тараса Шевченка, 37/122.

"Цьому рішенню не передували зауваження з боку регулятора - станом на 8 лютого компанія не отримувала офіційних приписів про порушення", - сказали в прес-службі "Провідної".

Більш того, 16 січня компанія отримала ліцензію на агрострахування, що можливо лише за відсутності претензій регулятора.

До того ж, за словами джерела в СК, в кінці 2013 року в компанії завершилася перевірка, після якої Нацкомфінпослуг ніяких санкцій не застосовувала.

"У даній ситуації наша позиція однозначна - ми вважаємо рішення Нацкомфінпослуг безпідставним, а подібні дії з боку регулятора до компанії і її клієнтів - неправомірними. Ми будемо домагатися в найкоротший термін скасування прийнятого рішення всіма законними способами", - відзначили в прес-службі.

"Провідна" є одним з найбільших гравців на страховому ринку  За даними журналу Insurance Top, за дев'ять місяців минулого року компанія залучила премій на 445,3 млн гривень, зайнявши за цим показником шосте місце.

З виплат страховик і зовсім піднявся на третє місце (203,2 млн гривень).

На ринку "автоцивілки" позиції СК ще сильніше. За даними Моторного (транспортного ) страхового бюро (МТСБУ) , за дев'ять місяців "Провідна" отримала премій по ОСЦВ на 150 млн гривень (частка ринку 8,1%), поступившись першістю лише "Оранті".

За цей період компанія виплатила 63,6 млн гривень (друге місце) - частка виплат 42% перевищувала середні по ринку 39%.

 "Провідна" отримала від МТСБУ позитивні оцінки діяльності, якості врегулювання збитків та рівня скарг від потерпілих та страхувальників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!