"Дніпроенерго" Ахметова розіграло 70 мільйонів на ремонті

Понеділок, 10 лютого 2014, 11:05

ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ "Інтеренергосервіс" на послуги з ремонту й технічного обслуговування в першому кварталі поточного року на загальну суму 69,45 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, з цієї суми 3,7 млн гривень піде на  ремонт загальностанційного обладнання Криворізької ТЕС і ще 22, 62 млн гривень - на поточний ремонт енергоблока №6 цієї ж станції. Окрім того замовлено ремонт та техобслуговування обладнання Запорізької та Придніпровської ТЕС, на що витратять відповідно 20,44 млн гривень і 22,69 млн гривень.

Основним власником фірми "Інтеренергосервіс" є ТОВ "ДТЕК", якому належить 99% компанії. Решта 1% записані на ТОВ "Перший радник", яке засновували Олексій Захарчук, відомий як заступник директора зі стратегій розвитку ДТЕК, та нинішній голова НКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Реклама:

Єдиним конкурентом фірми на трьох тендерах було ТОВ "Харківське монтажно-виробниче підприємство "Електропівденмонтаж". Фірма прописана у Харкові, її засновниками є кіпрський офшор "С.Л. Селушенз Леб Лімітед" і дніпропетровське ТОВ "Конкорд-Інжинірінг". Власниками останньої є та ж кіпрська компанія і донецьке ТОВ "Емпоріум".

Фірму "Емпоріум" засновувало у 2007 ТОВ "СКМ Істейт" з групи Ахметова, наразі компанія заведена на кіпрський "Кроссголд Лімітед".

Хто окрім "Інтеренергосервісу" брав участь у тендері по Запорізьківй ТЕС невідомо, оскільки на "ВДЗ" оприлюднений протокол з пустою сторінкою.

Основним власником "ДТЕК Дніпроенерго" є DTEK Holdings Limited, якому належить 68% енергогенеруючої компанії,  ще 25% належить державній НАК "Енергетична компанія України".

"Інтеренергосервіс" почало вигравати тендери "ДТЕКу" у листопаді 2013 року, отримавши підряди на 93,32 млн гривень. У жодного іншого замовника фірма підрядів не отримувала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!