"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна не веде переговорів з "Газпромом" щодо боргів - Ставицький

Субота, 1 лютого 2014, 12:38

Україна на сьогоднішній день не проводить ніяких переговорів з "Газпромом" про реструктуризацію заборгованості в 2,7 млрд доларів за спожитий у 2013 році країною газ.

Про це на брифінгу в суботу заявив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише "УНІАН".

"У нас ні про яку реструктуризацію зараз мова не йде. Ми постійно зараз платимо гроші. За підсумками січня, в понеділок, ми будемо знати  повну суму, яку ми оплатили", - сказав Ставицький.

У той же час він уточнив, що вся заборгованість за спожитий газ у розмірі 2,7 млрд дол є виключно обов'язком НАК "Нафтогаз".

Реклама:

"Ні в яких приватних компаній заборгованості перед "Газпромом" немає, і не може бути. Тому що поставки виконуються між НАК "Нафтогазом" і "Газпромом", - зазначив він.

"У нас всі платежі здійснюються в рамках нашого контракту з урахуванням домовленостей від 17 грудня минулого року... все йде в стандартному режимі" , - додав він.

Нагадаємо, 23 січня, начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності компанії "Газпром" Віктор Валов заявив, що борг України за торішні поставки російського газу складає 2,7 млрд дол, термін погашення - 25 січня.

24 січня міністр енергетики та вугільної промисловості Ставицький заявив журналістам, що Україна планує до кінця січня вирішити питання з оплатою боргу перед "Газпромом" в обсязі 2,7 млрд дол і що у сторін є розуміння вирішення питання. При цьому він запевнив, що всі розрахунки будуть проведені своєчасно.

Проте, 29 січня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україна ще не приступила до погашення боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: