Moody's знизило рейтинг України, прогноз - негативний

Субота, 1 лютого 2014, 11:10

Міжнародної рейтингове агентство Moody`s Investors Service знизило суверенний кредитний рейтинг України до рівні Caa2 з Caa1 з негативним прогнозом.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "УНІАН".

Причинами зниження рейтингу агентство називає ескалацію соціальної і політичної напруги в країні, підвищений ризик різкого зростання потреб у зовнішній ліквідності і непередбачуваність зовнішньої підтримки з боку Росії.

При цьому негативний прогноз агентство обумовлює високим ризиком зовнішньої ліквідності навіть в умовах надання фінансування з боку Росії відповідно до озвученими планом.

Реклама:

"Це відображає прогноз Moody`s щодо обмеженою ймовірності того, що український уряд буде в змозі ефективно вирішувати основні структурні проблеми країни", - сказано в повідомленні Moody`s .

При цьому в агентстві не очікують, що в середньостроковій перспективі ситуація в Україні може змінитися в кращу сторону.

"Ми змінимо свій прогноз і власне рейтинг у разі очевидних поліпшень в частині врегулювання політичної кризи і поліпшення показників зовнішньої ліквідності", - йдеться в повідомленні агентства.

У числі факторів, які можуть стати вирішальними для подальшого зниження рейтингу України, названі: продовження політичного протистояння, зростання насильства, відмова Росії від надання кредиту в обсязі 15 млрд дол, істотне зниження обсягів золотовалютних резервів.

Разом з тим, слідом за суверенним рейтингом країни, Moody`s знизило рейтинг Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами до рівня Caa2 з Caa1.

Нагадаємо, 21 вересня Moody`s знизив рейтинг державних облігацій України до рівня "Caa1" з "B3" з можливістю подальшого перегляду в бік зниження.

28 січня, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor `s знизило рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до "ССС + / С" у зв'язку зі складною політичною ситуацією з негативним прогнозом. При цьому деякі українські аналітики назвали цей крок передчасним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!