Кабмін буде розраховувати компенсацію за утилізацію авто

Четвер, 9 січня 2014, 18:53

Кабінет міністрів пропонує закріпити право власників транспортних засобів, які передають автомобілі на утилізацію, на отримання компенсації у вигляді відшкодування їх вартості на підставі методик нарахування, встановлених урядом.

Про це йдеться в законопроекті № 3845 про внесення змін до Закону "Про утилізацію транспортних засобів", який був зареєстрований у Верховній раді 27 грудня 2013 року, повідомляє УНІАН.

Текст був оприлюднений напередодні. Ініціаторами законопроекту є прем'єр -міністр Микола Азаров і Кабмін .

Як повідомлялося, 25 грудня 2013 року Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Юрію Бойко вивчити пропозицію автовиробників щодо компенсацій автовласникам частини коштів від сплати утилізаційного збору при купівлі нового вітчизняного автомобіля і здачі старого.

Реклама:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало законопроект, яким на законодавчому рівні пропонується закріпити право і можливість власникам автомобілів отримувати відшкодування у випадку сплати утилізаційного збору при здачі транспортного засобу на утилізацію.

Президент України Віктор Янукович 2 серпня 2013 підписав Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів".

Документ набув чинності 1 вересня 2013 року і торкнувся всіх сегментів автомобільного ринку. Величина утилізаційного збору для конкретного транспортного засобу розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і залежно від того, нове воно чи старе.

Зокрема, суми утилізаційного податку становлять: для нових легкових автомобілів залежно від об'єму двигуна - від 4 730 до 30 250 гривень, для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів в залежності від повної маси - від 8 800 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: