ЄС взяв до відома відмову Києва від реверсного газу

Четвер, 9 січня 2014, 16:59

У Єврокомісії взяли до відома інформацію про рішення української влади закуповувати тільки російський газ, відмовившись від реверсного європейського, але нагадують, що саме цей газ забезпечує Україні її конкурентоспроможність та безпеку поставок.

Про це в четвер у Брюсселі повідомила представник європейського комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера Сабін Бергер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Реверсний газ, що поставляється з ЄС, є для України можливістю збільшити її конкурентність і безпеку поставок. У цьому відношенні Комісія виступає в якості посередника, а рішення щодо реверсних поставок приймаються країнами і компаніями" , - констатувала вона.

Бергер також зазначила, що Європейська Комісія знаходиться в тісному контакті з українською владою в " їх зусиллях реформувати український енергетичний сектор відповідно до зобов'язань, узятих в рамках Енергетичного Співтовариства" .

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Ставицький заявив, що на даному етапі Україна має намір імпортувати природний газ лише з Російської Федерації й не здійснювати імпорт у реверсному режимі з Європи, оскільки ціна російського газу нижча.

25 грудня Ставицький заявляв, що Україна планує підписати угоду зі Словаччиною щодо організації реверсних поставок газу в найближчі кілька днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!