Україна відмовляється від реверсного газу - Ставицький

Четвер, 9 січня 2014, 11:04

На даному етапі Україна має намір імпортувати природний газ лише з Російської Федерації й не здійснювати імпорт у реверсному режимі з Європи, оскільки ціна російського газу нижча.

Про це заявив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, повідомляє УНІАН.

"Поки що ми виходимо щодо закупівлі газу, виходячи з міркувань, де ціна краща. Поки російський газ (купуватимемо), тому що він дешевший на сьогоднішній день", - сказав Ставицький.

Як відомо, 17 грудня 2013 р. під час зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Москві в рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії домовилися, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 доларів за тисячу кубометрів із 400 доларів за тисячу кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

Реклама:

Водночас, Ставицький зазначав, що Україна до кінця 2013 року має намір підписати договір щодо реверсних поставок газу зі Словаччини, оскільки питання диверсифікації поставок палива до країни залишається актуальним, незважаючи на досягнуті домовленості з Російською Федерацією про знижку на газ, що імпортується з РФ.

25 грудня Ставицький заявляв, що Україна планує підписати угоду зі Словаччиною щодо організації реверсних поставок газу в найближчі кілька днів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: