Франція оштрафувала Google на 150 тисяч євро

Четвер, 9 січня 2014, 10:43

Французький регулятор цифрового ринку CNIL оштрафував інтернет-компанію Google на 150 тисяч євро за порушення правил роботи з користувацької інформацією.

Про це пише CyberSecurity.ru.

CNIL в середу ввечері заявило, що нова політика безпеки Google в області роботи з одними даними недостатньо точно пояснює, як компанія використовує отримані відомості від користувачів, чи не займається інтернет-компанія скануванням особистого email -листування і не пояснює, як довго компанія зберігає отримані дані.

При цьому, в CNIL говорять, що інтернет-гігант вчинив досить хитро, реалізувавши єдину політику даних, яка поширюється на всі його сервіси, що ще більше заплутує ситуацію.

Реклама:

Нагадаємо, що раніше влада Європейського союзу також заявляла, що політика Google в області роботи з даними не повністю відповідаэ нормам ЄС і його законодавству. У самій Google намагаються стверджувати, що їх нова політика роботи з даними простіше і зручніше для користувачів, а крім того дозволяє створювати більш зручні для користувачів сервіси.

У CNIL говорять, що напередодні штрафу вони неодноразово попереджали компанію про можливий штраф, але компанія нічого не змінила.

При цьому, регулятор підкреслює, що виплата штафу з боку інтернет-компанії не дає їй індульгенцію відносно даних користувачів і регулятор все одно буде чинити тиск на Google.

У Google говорять, що їм відомо про винесення штрафу, але поки компанія не знайома з вердиктом і після того, як юристи вивчать остаточну постанову, Google визначиться з подальшими кроками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: