"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аномальні морози завдали шкоди США на 5 мільярдів

Четвер, 9 січня 2014, 10:01

Економіка США через "полярну воронку", ймовірно, недорахується 5 млрд доларів, що скоротить зростання ВВП в I кварталі на 0,2 процентного пункту.

Про це заявила CBS News експерт Planalytics Inc. Крістін Дрейк, передає "Інтерфакс-Україна".

Оцінка Planalytics є найбільш несприятливою на сьогоднішній день (прогнозів офіційних агентств поки не надходило).

Несприятливі погодні умови позначилися на більш ніж 200 млн жителів США, що складає майже дві третини населення.

Реклама:

Споживання електроенергії та газу в США виросло до рекордних відміток на тлі холодів.

За даними агентства Bloomberg, за чотири дні (4-7 січня) було скасовано близько 11 тис авіарейсів в США. Проте в середу число скасованих рейсів було трохи більше 900 у порівнянні з майже 2,7 тис у вівторок і 4 тис 110 в понеділок. У четвер поки скасовано 134 рейси. Planalytics оцінює число відмін в 15 тис.

За словами аналітика Cowen Хелейн Беккер, збитки авіакомпаній США у зв'язку зі сніговими бурями і заморозками (після врахування можливого страхового відшкодування) можуть становити від 50 млн доларів до 100 млн доларів. Сильніше за всіх, як очікується, постраждав авіаперевізник JetBlue.

Як стверджує експерт, число відмін по всій країні за період сильних морозів і снігових бур було ближче до 20 тис, що на 5 тис більше, ніж у зв'язку з ураганом "Сенді " восени 2012 року.

Раніше компанія MasFlight оцінила збиток, нанесений стихією авіакомпаніям і пасажирам в 1,4 млрд доларів, включивши в цю суму дані про 19 тисяч скасованих та 76 тисячі затриманих з 1 по 6 січня рейсів. Через негоду за ці дні не змогли вчасно вилетіти понад 8 млн осіб, "збитки" яких склали майже 1 млрд доларів.

Сума збитку складалася як з витраченого марно робочого часу, так і через додаткові витрати пасажирів, які повинні були оплачувати готелі через скасування рейсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!