Аграрний сектор забезпечує 25% валютних надходжень від експорту

Середа, 8 січня 2014, 16:52

Близько 25% валютних надходжень до держави від експорту забезпечує аграрний сектор.

Про це у програмі "Соціальний статус" на телеканалі "Тоніс" повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, якого цитує прес-служба.

"Українська зернова група є кон’юнктурою світового ринку. Це біржовий товар. І на сьогодні обсяги реалізації вітчизняного зерна досить високі. Так, в цьому маркетинговому році ми прогнозуємо експорт у 30-32 мільйона тонн. І за півроку ми поставили на зовнішні ринки 18,5 мільйона тонн. Такі обсяги свідчать про те, що світова економіка, зокрема в сегменті сільського господарства, без України вже існувати не може", - зазначив міністр.

Також Присяжнюк додав, що уряд працює над тим, аби українська сільгосппродукція була в кожній країні світу. Тому щороку відкриває нові ринки. Адже на сьогодні вітчизняний аграрний сектор забезпечує близько 25% валютних надходжень від загального експорту української продукції.

Реклама:

"За 11 місяців товарообіг сільгосппродукції становив майже 23 мільярда доларів. І за цей період ми експортували аграрної продукції на 15,4 мільярда. Це свідчить про те, що ми нарощуємо обсяги експорту та, головне, - розширюємо асортимент. Зокрема, це не лише зернова та олійна групи. Збільшується експорт готової продукції", - наголосив Присяжнюк.

За словами міністра, основними напрямами експорту вітчизняного продовольства залишаються країни Азії, зокрема Близького Сходу.

Також для українських аграріїв відкрився новий ємний ринок - Китай. Окрім того, важливими покупцями вітчизняної сільгосппродукції залишаються країни ЄС та СНД. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!