"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Центренерго" відмовилось купувати вугілля на 4 мільярди

Середа, 8 січня 2014, 14:01

ПАТ "Центренерго" 30 грудня відмінило тендер на придбання 4,3 млн тонн вугілля.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За інформацію видання, торги визнано такими, що не відбулись, оскільки ціна найбільш вигідної пропозиції перевищила суму 3,88 млрд гривень, передбачену замовником на фінансування закупівлі.

На тендер подавали заявки фірми "Укрвостокснабжение" і "Енергетично-вугільний альянс", які пропонували вугілля за 4,26 і 4,31 млрд гривень відповідно. При цьому "Центренерго" 3 грудня акцептувало пропозицію "Укрвостокснабжения", яка відразу була дорожчою від виділеної суми.

Реклама:

ТОВ "Укрвостокснабжение" заснував Михайло Черніков. Він також відомий як директор ТОВ "Чорноморпродукт", яке через ланцюжок засновників контролюється Наталею Прасоловою  - дружиною міністра економічного розвитку Ігоря Прасолова, пише видання.

Як зазначається, останні місяці політичні оглядачі та представники Партії регіонів називали Прасолова одним з кандидатів на звільнення з уряду.

Менш ніж за два роки свого існування "Укрвостокснабжение" стало одним з найбільших постачальників вугілля для "Центренерго", вигравши тендери на 7,26 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!