"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайський ринок впав до мінімуму за 5 місяців

Вівторок, 7 січня 2014, 12:10

Китайський ринок акцій оновили мінімуми за 5 місяців, але потім стабілізувалися.

Про це пишуть "Вести.ru".

Як наголошується, в Гонконзі на початку торгів Hang Seng опускався на 0,15%, а в Шанхаї місцевий Shanghai Composite торгується практично без змін.

Однак основні втрати несуть акції банківського сектора, після того як напередодні було оголошено про заходи по боротьбі з тіньовим кредитуванням - вагомою частиною доходів місцевих фінансових інститутів.

Реклама:

Bank of China дешевшає на 0,6%, Bank of Communications знижується на 0,2%, а China Merchants Bank втрачає майже 1%.

Як повідомлялося, китайські регулятори оприлюднили нові правила по боротьбі з тіньовим банківським бізнесом. Цей вид кредитування призвів до зростання заборгованості до максимальних позначок з 2008 року.

Дії влади символізують відчайдушну спробу взяти під контроль зростаючі фінансові ризики.

Китайський регулятор вважає, що тіньовий банкінг є прибутковим бізнесом, проте несе незворотні наслідки для фінансового розвитку країни.

Нові правила містять приписи для банків, що обмежують їхні дії з трастовими фондами, брокерськими компаніями та іншими учасниками сектора, які використовувалися банками для проведення позабалансових операцій.

Обмеження також торкнуться компаній, що надають фінансові послуги в інтернеті, і компаній, що займаються мікрокредитуванням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!