"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сервіс Snapchat удосконалить мобільні додатки

Неділя, 5 січня 2014, 15:33

Інтернет-сервіс Snapchat заявив, що має намір перевипустити свої мобільні додатки для Apple iOS і Google Android, переписавши в них функції безпеки.

Про це повідомляє "CyberSecurity".

За інформацією видання, дане рішення було прийнято після того, як невідомі хакери отримали доступ до користувальницької базі, де було близько 4,6 млн осіб.

Популярний серед західної молоді сервіс заявив, що оновлені версії мобільних додатків дозволяють відмовитися від спірної функції Find Friends, яка стала причиною витоку даних користувача.

Реклама:

За словами авторів сервісу, дане нововведення повинно блокувати спроби зловживання сервісом.

Як наголошується, з 1 січня в мережі почали циркулювати SQL- і CVS-дампи бази Snapchat, тоді як наприкінці грудня ІТ-компанія Gibson Security повідомила про виявлення уразливості в наборі API-функцій сервісу, яка дозволяла здійснювати прямий доступ до користувальницької базі самої платформи Snapchat.

У самому сервісі Snapchat підтверджують факт наявності проблеми в програмній начинці, однак додають, що ще минулого тижня додали криптозахист в свою платформу, тому якщо зловмисники й викрали дані, то вони не могли отримати доступ до всієї бази цілком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!