Японія планує друкувати банкноти для інших країн

Неділя, 5 січня 2014, 13:11

Японія в найближчі роки розраховує на високий попит на свої технології друку грошових знаків у ряду зарубіжних країн, зокрема на Близькому Сході і в Південно-Східній Азії.

Про це повідомив центральний японський телеканал NHK, передає ИТАР-ТАСС.

За даними каналу, міністерство фінансів країни вже веде переговори про друк купюр з владою Індонезії та Оману. У разі успіху ці угоди стануть першими на рахунку японського уряду за більш ніж 50 років.

При цьому в минулому році Токіо також уклав перший за довгий час контракт на карбування іноземних монет - для уряду Бангладеш.

Реклама:

Як наголошується, технології друку грошових купюр які існують в Японії є одними з найбільш досконалих у світі.

Згідно з офіційною статистикою, шанс зустріти фальшиву банкноту в обороті тут становить не більше ніж один на мільйон. Однак в останні роки обсяг друку паперових грошей в Японії незмінно скорочувався, що викликає у фахівців стурбованість за майбутнє галузі.

Так, в минулому році в країні було надруковано тільки 3,15 млрд власних банкнот, що майже на 900 млн менше, ніж максимальний показник в історії. У Токіо розраховують, що робота на експорт в цій області повинна підтримати високі стандарти друку.

Крім того, японський уряд в даний час проводить активну політику, спрямовану на розширення грошової бази в країні, що також має збільшити потребу в грошах в обороті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!