Продажі закордонних турів знизилися на 10-30%

П'ятниця, 31 січня 2014, 20:43

Продажі закордонних турів у зв'язку з політподій в Україні знизилися на 10-30%, проте українці не відмовляються від раннього бронювання на весняно-літній період.

Про це констатують опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.

Генеральний директор компанії TUI Ukraine Володимир Щупак, зокрема, відзначив зниження продажів турів на зимовий період на 10% порівняно з рівнем минулого року, однак не вважає цей рівень зниження критичним.

"Політичний фактор не зробив істотного впливу на попит на тури TUI Ukraine. Безумовно, позначається вплив фактора сезонності, але відчутних відхилень від запланованих обсягів ми не спостерігаємо", - сказав він.

Реклама:

У той же час в департаменті маркетингу компанії NEWS Travel констатують зниження продажів на 20-30%.

"В умовах сьогоднішньої ситуації в країні спостерігається деякий спад продажів", - сказав співробітник NEWS Travel.

При цьому Щупак наголосив про поодинокі випадки відмов від раніше придбаних турів. У той же час він не пов'язує це з ситуацією в країні: "Політична ситуація в країні не впливає на кількість відмов від турів".

"Зараз в туризмі спостерігається період так званого "низького сезону". Для цього періоду часу в цілому характерна велика кількість спецпропозицій від туроператорів. Але це пов'язано не з відмовами, а з сезонністю ринку", - сказав він.

У той же час, за словами гендиректора TUI Ukraine, говорити про зниження цін на літні пропозиції поки рано. При цьому компанія відзначає істотне зростання обсягів раннього бронювання.

"Порівняно з минулим роком ми фіксуємо зростання продажів по акції більш ніж на 200%", - сказав він.

У NEWS Travel також говорять, що відмови від раніше придбаних турів практично відсутні, при цьому відзначають високий попит на раніше бронювання: "Попит вище, ніж в аналогічному періоді минулого року".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: