"Роснефть" планує влітку запустити Лисичанський НПЗ

П'ятниця, 31 січня 2014, 18:19

Найбільша російська нафтова компанія "Роснефть" має намір влітку ввести в експлуатацію приналежний їй Лисичанський нафтопереробний завод.

Про це голова правління НК "Роснефть" Ігор Сєчин сказав на зустрічі з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим, пише "УНІАН".

"Лисичанський ми готуємо до запуску, проводимо зараз активно модернізацію, думаємо, що влітку він буде введений в експлуатацію. Нам належить, звичайно, працювати над економічною моделлю, у нас є мережа заправок там", - сказав Сєчин.

Він підкреслив, що Лисичанський НПЗ був старим, практично не працював і зажадав значних інвестицій для приведення в порядок.

Реклама:

За його словами, зараз там встановлюється нове обладнання.

При цьому Медведєв зазначив, що його "партнери весь час запитують: коли? (НПЗ почне роботу)".

"Я кажу:"Роснефть" зараз остаточно розбереться, все підготує і запустить", - процитував він свою відповідь.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ є другим за потужністю нафтопереробним заводом в Україні, здатним переробляти 16 млн тонн нафти на рік. Разом з тим, завод простоює з весни 2012 року за ініціативою попереднього власника - російсько-британської компанії ТНК -ВР. "Роснефть" стала власником заводу в кінці 2012 року.

У серпні 2013 міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що уряд України може перевірити виконання приватизаційних умов власником НПЗ, якщо "Роснефть" не забезпечить виконання умов контракту, а саме - не забезпечить завантаження заводу та збереження робочих місць.

25 грудня минулого року голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк заявив, що Лисичанський НПЗ планують запустити в липні 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: