Fitch підтвердило рейтинг Росії "BBB", прогноз - стабільний

П'ятниця, 31 січня 2014, 10:12

Міжнародне рейтингове агентство Fitch в п'ятницю підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Росії в іноземній і національній валюті "BBB" зі стабільним прогнозом і очікує, що слабкий рубль підтримає економіку.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передають "РИА Новости".

Короткостроковий рейтинг підтверджений на рівні "F3", стелю за рейтингами країни - "BBB +".

Fitch вважає, що прогноз по ненафтогазових доходам на 2014 рік занадто оптимістичний, і дефіцит бюджету перевищить цільовий показник 0,5% ВВП.

Реклама:

"Між тим ослаблення курсу рубля матиме компенсуючий ефект, збільшуючи нафтогазові доходи в національній валюті", - підкреслюють експерти агентства. Вони очікують, що волатильність курсу рубля буде зростати.

Зростання економіки РФ становитиме 2% за підсумками року завдяки пожвавленню споживання, більш динамічного відновлення темпів зростання чекати не варто, вважає Fitch.

"Зменшення робочої сили і брак структурних реформ обмежують довгострокові перспективи економічного зростання", - йдеться в повідомленні агентства.

Залежність від нафтового експорту РФ залишиться високою, незважаючи на його диверсифікацію. Що стосується ситуації в банківському секторі, то уповільнення темпів економічного зростання може призвести до погіршення якості активів кредитних організацій і скорочення їх резервів, вважає Fitch.

Як наголошується, прогноз по рейтингах залишається стабільним, що означає відсутність у Fitch планів щодо їх зміни в найближчому майбутньому.

Проте, зниження рейтингу можливе у випадку тривалого падіння нафтових цін, помилок у бюджетній політиці, скорочення резервів і слабких темпів зростання економіки.

Навпаки, зменшення залежності від цін на нафту завдяки реформам бюджету або нарощуванню Резервного фонду, а також тривалий період низької інфляції і гнучке управління валютним курсом будуть сприяти позитивній рейтинговій дії щодо РФ, пояснює Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: