"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bank of Cyprus розморозить депозити на 900 мільйонів євро

Четвер, 30 січня 2014, 20:09

Рада директорів найбільшого кіпрського банку Bank of Cyprus в четвер прийняла рішення частково розморозити депозити - на загальну суму близько 900 мільйонів євро.

Про це заявило джерело, близьке до ради директорів банку, пише "Прайм".

Як наголошується, навесні 2013 року активи вкладників Bank of Cyprus були заморожені відповідно до плану Єврогрупи з порятунку банківського сектора Кіпру.

Наприкінці липня кіпрський ЦБ прийняв рішення повернути вкладникам Bank of Cyprus по 100 тисяч євро, а решту суми реструктурувати: частина коштів була конвертована в акції, частина - переведена в строкові депозити з різними термінами виплати.

Реклама:

"Трохи більше 900 мільйонів євро", - сказав співрозмовник про суму розморожених вкладів.

Джерело в раді директорів банку підкреслило, що розморожування депозитів було ініціативою колишнього генерального директора ГМК "Норільський нікель" Володимира Стржалковського, який у вересні минулого року був обраний заступником голови ради директорів Bank of Cyprus.

Тоді Стржалковській заявив, що має намір ознайомитися зі станом справ у банку і планує повернути довіру до нього, враховуючи, в тому числі, і інтереси російських вкладників.

За словами джерела, колишній перший заступник гендиректора "Норнікеля" Олег Пивоварчук зробив внесок у Bank of Cyprus у 5 мільйонів євро.

Як наголошується, криза на Кіпрі зробила багатих росіян основними власниками Bank of Cyprus, який прийнято було вважати "тихою гаванню" для російського капіталу за кордоном.

Крім Стржалковского, у нову раду директорів банку увійшли ряд російських громадян, у тому числі юрист Антон Сметанін, заступник голови Deutsche Bank по країнах Східної Європи Ігор Ложевскій, девелопери Ерісхан Куразов і Дмитро Чічікашвілі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: