Кияни задекларували більше мільярда доходів, отриманих з-за кордону

Четвер, 30 січня 2014, 15:44

Жителі Києва в 2013 році подали 1312 декларацій про доходи, отримані з-за кордону в 2012 році, і задекларували таким чином 1,223 мільярда гривень.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Міністерства доходів і зборів, передає УНІАН.

Як наголошується, платники податків сплатили до бюджету 166,7 млн гривень.

У Міндоходів Києва нагадали, що громадяни, які отримують іноземний дохід, повинні декларувати його в обов'язковому порядку в рамках загальнодержавної деклараційної кампанії. На поточний момент в Україні стартувала кампанія з декларування доходів, отриманих у 2013 році, включаючи іноземні доходи.

Реклама:

"Звертаємо увагу, що із зарплати легально працюючого за кордоном громадянина України податок сплачується за правилами країн, де отримано дохід. А за підсумками року такий громадянин зобов'язаний подати річну податкову декларацію про отримані доходи і сплатити податок", - підкреслили в Міндоходів Києва.

У той же час, за інформацією відомства, якщо між Україною і країною отримання доходу підписаний договір про уникнення подвійного оподаткування та у фізособи є легальна довідка про сплату податків за кордоном, підсумкова сума податку, яку громадянин повинен сплатити до України, зменшується рівно на суму податку, яку громадянин вже сплатив в країні отримання доходу.

Як повідомлялося, жителі Києва в рамках деклараційної кампанії, проведеної в Україні з 1 січня по 1 травня 2013 року, подали 30 тисяч декларацій про майновий стан і доходи та сплатили до бюджету 317,4 млн гривень податків з доходів, отриманих в 2012 році.

Кількість мільйонерів становила 1,45 тисяч осіб. Вони отримали близько 6 млрд гривень доходів, а сума сплачених ними податків сстановила 227 млн ​​гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!