Купівля Motorola обвалила акції Lenovo

Четвер, 30 січня 2014, 14:49

Акції китайської Lenovo різко подешевшали після того, як стало відомо, що компанія купить у корпорації Google виробника телефонів Motorola Mobility.

Про пише "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

На Гонконгській біржі вартість паперів Lenovo впала більш ніж на 8% приблизно до десяти гонконгських доларів. Для порівняння, в цілому основний фондовий індекс біржі за підсумками торгів опустився на 0,48%.

Інвестори не впевнені в прибутковості Motorola. Крім того, за умовами операції, більшість патентів, що належать Motorola, залишаться у колишнього власника.

Реклама:

У 2012 році Google придбала Motorola за 12,5 мільярда доларів, зробивши найдорожчу покупку в своїй історії; сума операції з Lenovo складе 2,91 мільярда. У 2012 році Google вже позбулася підрозділу Motorola, яке виробляє телевізійні приставки: актив був реалізований за 2,5 мільярда доларів.

23 січня Lenovo оголосили ще про одну велику угоду: китайська компанія за 2,3 мільярда доларів придбає у IBM бізнес з випуску серверів. У 2005 році IBM продала Lenovo і підрозділ з випуску персональних комп'ютерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: