АМКУ "розбереться" з картельною змовою супермаркетів до березня

Четвер, 30 січня 2014, 13:27

Антимонопольний комітет розраховує в кінці лютого завершити розслідування і прийняти відповідне рішення щодо картельної змови 21 продуктової мережі, підозра в якій була висунуто у вересні 2013 року.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін, пишуть "Українські новини".

"Комітетом встановлено, що в центрі стоїть компанія, яка збирає від кожної мережі інформацію, після чого поширює її в обробленому вигляді, що дозволяє мережам необгрунтовано підвищувати ціни на ряд товарів, в першу чергу на товари споживчого кошика", - сказав він.

Кузьмін уточнив, що комітет має намір винести відповідне рішення наприкінці лютого.

Реклама:

Як повідомлялося, АМКУ у вересні завершив попередній етап збору та аналізу доказів у справі про антиконкурентні узгоджені дії 21 продуктової мережі і встановив факт їх картельної змови.

У ході розпочатого в травні 2012 року розслідування комітет встановив картельну змову у діяльності таких компаній, як ТОВ "Фоззі-Фуд", ТОВ "Фора", ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет", ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "ЕКО", ПІІ "Білла-Україна", ТОВ "Край-2", ЗАТ "Фуршет", ДП "Фуршет Центр", ДП "Мережа-Маркет", ДП "Мережа-Трейд", ТОВ "Терра-Трейд", ТОВ "Продмережа", ТОВ "НОВУС Україна", ПрАТ" Ікс 5 Рітейл Груп Україна", ТОВ "СПАР-Центр", ТОВ "Бімаркет", ТОВ "Metro Cash&Carry Україна", ТОВ "АТБ-маркет", ТОВ "Адвентіс", ТОВ "АСНільсен Юкрейн".

Результатом антиконкурентних узгоджених дій вищевказаних компаній стало підвищення цін у торговельних мережах на продукти харчування в 2010-2011 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!