Залізниця віддала донецьким 2,6 мільярда за дизпаливо

Четвер, 30 січня 2014, 10:25

ДП "Укрзалізничпостач" за результатами тендеру уклало угоди на постачання дизельного палива на суму 2,63 млрд гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, 1,31 млрд гривень отримає донецьке ТОВ "Екоойл", власниками якого є авторитетний народний депутат від Партії регіонів Нуруліслам Гаджиєвич Аркаллаєв, а також  Роман Гаджиєвич Аркалаєв і Сергій Тронь. Фірма постачатиме дизпаливо по 10,942 тисяч гривень за тонну (без ПДВ).

Президент Федерації дзюдо Україні Нуруліслам Аркаллаєв є давнім товаришем Ріната Ахметова. Фірма "Екоойл" з 2011 року отримала підряди залізниці та Міноборони на постачання палива на 2,37 млрд гривень.

Реклама:

Єдиним конкурентом "Екоойлу" на тендері "Укрзалізничпостачу" було ТОВ "Горизонт-Ойл Груп".

Ще 1,31 млрд гривень отримає ТОВ "Перша паливна компанія", яка постачатиме пальне по 10,935 тисяч гривень за тонну (без ПДВ).

Цю фірму заснував фонд "Альтана інвестмент менеджмент" з групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича по фірмі "Столичний стиль". Згодом "ППК" було перереєстровано на донеччанина В’ячеслава Момота. Незмінним директором фірми є колишній в.о. голови правління ВАТ "Полтавагаз" Павло Явтушенко.

"Перша паливна компанія" почала вигравати державні тендери у грудні 2012 року і з того часу фірма отримала підряди на 5,11 млрд гривень. Основними замовниками палива "ППК" є "Укрзалізниця", Донецький аеропорт та "Укрпошта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: