Samsung анонсувала перший комерційний DDR4-чіп

П'ятниця, 3 січня 2014, 18:24

Samsung почала 2014 рік з презентації своєї нової розробки в області перспективної пам'яті формату DDR4.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, компанія сьогодні анонсувала її перший комерційний чіп пам'яті на 8 Гб, виконаний у стандарті DDR4. Новинка дозволяє забезпечити більш високу, у порівнянні з нинішніми DDR3-чіпами, швидкість передачі даних в мобільних пристроях, зокрема в планшетах і смартфонах.

Як наголошується, корейський чипмейкер анонсував розробку першого в галузі 8-гігабайтного чіпа пам'яті, відповідного малопотужній специфікації DDR4 - Low Power DDR4.

Реклама:

В Samsung заявили, що будуть випускати дані чіпи пам'яті "пізніше в 2014 році".

Згідно із заявою компанії DDR4 забезпечує вдвічі більш високу швидкість доступу до даних, ніж DDR3, проте споживає менше електроенергії.

На першому етапі розвитку формату DDR4, відповідні чіпи будуть призначені, головним чином, для пристроїв преміального рівня, такі як смартфони з великими екранами, планшети і ультратонкі ноутбуки.

Нові модулі пам'яті 8 Гб LPDDR4 пропонують за 1 Гб пам'яті на один кремнієвий чіп, що вдвічі перевищує аналогічний показник у DDR3.

Як йдеться в заяві Samsung, чіп 8 Гб LPDDR4 використовує LVSTL-логіку, що дозволяє домогтися вдвічі більш високої продуктивності в порівнянні з традиційними DDR3- модулями. Робоче споживання чіпа становить 1,1 вольт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: