Держцінінспекція хоче контролювати ціни на "борщовий набір"

Середа, 29 січня 2014, 17:42

Державна інспекція з контролю над цінами планує звернутися до уряду з пропозицією про внесення овочів "борщового набору" до переліку соціально значущих товарів і контролювати ціни на них.

Про це на прес-конференції в середу повідомив журналістам голова Держцінінспекції Олександр Кисельов, передає "УНІАН" .

"Ми маємо намір внести в уряд пропозицію про те, щоб ціни на ту групу, яку називають "борщовим набором", контролювати", - сказав він.

За словами Кисельова, необхідність цього кроку пов'язана з тим, що зростання цін на овочі в Україні найчастіше обумовлене не об'єктивними причинами, а бажанням посередників заробити.

Реклама:

"Ми маємо намір вийти з такою пропозицією, тому що іноді коливання цін є наслідком бажання заробити у перепродавців", - сказав чиновник.

При цьому він зазначив, що Держцінінспекція ще не визначила максимальний рівень націнки на цю продукцію, який вона запропонує уряду.

Нагадаємо, раніше Держцінінспекція повідомила, що ціни на овочі в Україні протягом 2013 мали тенденцію до підвищення, а до кінця року вартість деяких з них виросла в рази.

Найбільше зростання цін на овочі в Україні Держцінінспекція зазначає в другому півріччі 2013 року. У відомстві зазначили, що через несприятливі погодні умови у вересні минулого року збирання врожаю овочів сповільнилася, а їх врожайність знизилася.

У результаті валовий збір овочів в країні скоротився в порівнянні з 2012 роком, а прибрана продукція була гіршої, ніж роком раніше, якості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!