У Фірташа відреагували на дії російської митниці

Середа, 29 січня 2014, 17:20

Введення 28 січня 2014 Федеральною митною службою РФ посиленого режиму контролю щодо українських товарів призведе до затримок у їх постачанні російським клієнтам.

Про це повідомила прес-служба Федерації роботодавців, передає "Інтерфакс-Україна".

"Процедура посиленого митного контролю застосовується до вироблених в Україні харчових продуктів, продукції машинобудування, металу та торгівельного обладнання. При митному оформленні продукцію вивантажують з вантажівок і залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів платити додаткові умовні мита в розмірі 5-40% вартості товарів. Ці заходи призводять до затягування строків поставки товарів російським клієнтам", - зазначено в повідомленні.

ФРУ веде консультації з Російським союзом промисловців і підприємців та посольством України в Російській Федерації щодо можливості відновлення звичайного режиму експорту українських товарів.

Реклама:

"Ускладнення митних процедур відчуває як український, так і російський бізнес. Через введення профілів ризику російські підприємства отримуватимуть законтрактовану в Україні продукцію з великими затримками. Тому в більш швидкому відновленні звичайного режиму імпорту українських товарів до Росії зацікавлений бізнес обох країн", - резюмує глава Федерації роботодавців Дмитро Фірташ.

Як повідомлялося, з 28 січня 2014 року вводяться наступні заходи контролю, які можуть передбачати: направлення транспортних засобів з товаром на територію складів тимчасового зберігання для проведення митного огляду; проведення 100% митного огляду з повним вивантаженням товарів з транспортного засобу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: