Кабмін дозволив приватизацію 25% "Донбасенерго"

Середа, 29 січня 2014, 14:10

Кабінет міністрів додав 25%+1 акція ПАТ "Донбасенерго" до Переліку державних пакетів акцій підприємств паливно-енергетичного комплексу, що підлягають передачі Фонду держмайна для подальшої приватизації.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 22 січня.

Проект акту було внесено Фондом держмайна майже рік тому - ще 17 січня 2013 року.

Зокрема, документом пропонується вилучити із статутного капіталу НАК "Енергетична компанія України (НАК "ЕКУ") державний пакет акцій ПАТ "Донбасенерго" і передати його Фонду держмайна.

Реклама:

Також постановою уряду доповнюється розпорядження Кабінету міністрів від 3 квітня 2013 року №204 "Про затвердження планів розміщення акцій підприємств ПЕК" новим додатком щодо розміщення акцій ПАТ "Донбасенерго".

Йдеться про створення умов для продажу на фондових біржах держпакету акцій ПАТ "Донбасенерго" у розмірі 25%+1 акція.

Нагадаємо, відповідні заходи відбуваються в рамках Програми економічних реформ 2010-2014, якою передбачене проведення приватизації енергопостачальних і теплових енергогенеруючих підприємств для інвестування у модернізацію їх потужностей.

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна розраховує виставити на конкурс в лютому 2014 року 92,75% акцій ПАТ "Сумихімпром" і 60% акцій ПАТ "Харківобленерго" у разі прийняття Кабінетом міністрів рішень з умовами їх продажу.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!