40 гектарів у Кончі-Заспі держава продала по дві тисячі доларів за гектар

Середа, 29 січня 2014, 12:12

40 гектарів у Кончі-Заспі, де будується палац Юрія Іванющенка, який отримав назву "Межигір’я-2", Київська міськрада продала за 700 тисяч гривень.

Про це пишуть "Наші гроші".

За інформацією видання, ці землі були продані шматками різним кооперативам за часів Леоніда Черновецького. Деякі ціни на ділянки: 2.5 га - 39 тисяч гривень, 4 га - 67 тисяч гривень, 13 га - 204 тисячі гривень. Хоча наступна виконавча влада в особі Олександр Попова обіцяла визнати земельні рішення попередників незаконними,  Кончі-Заспи це не торкнулось.

Мало того, весною 2013 року Київська міська рада збільшила володіння фірм Іванющенка, передавши на 49 років 7 га прибережної смуги, пише видання.

Реклама:

Також зазначається, що 40 га, на яких зараз зводиться комплекс будівель "Межигір’я-2", на першому етапі були передані кооперативам "Котміст" і "Технолог". Згодом вони передали угіддя ТОВ "Будівельна спілка", а далі - "Срібній затоці".

Журналісти не змогли виявити цю фірму за місцем її реєстрації. Номінальним її директором є київський пенсіонер. Власником - "Армаріум ленд груп" із кіпрськими засновниками.

Натомість "Срібна затока" передала більшу частину земель ТОВ "Інтеграліті інцест". Ця структура має спільний телефон із фондом "Нові технології", який є базовим у бізнес-імперії Юрія Іванющенка, пише видання.

Саме "Інтеграліті інцест" у 2013 році отримала від Київради на 49 років 7 гектарів. Офіційна мотивація – "для озеленення". Зараз на цій ділянці знаходиться одна з будівель комплексу - будинок "Хонка".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!