ФДМ хоче продати "Сумихімпром" і "Харківобленерго" вже в лютому

Середа, 29 січня 2014, 09:08

Фонд державного майна розраховує виставити на конкурс в лютому 2014 року 92,75% акцій ПАТ "Сумихімпром" і 60% акцій ПАТ "Харківобленерго" у разі прийняття Кабінетом міністрів рішень з умовами їх продажу.

Такі терміни закріплені наказом ФДМ №387 від 28 січня 2014 року, передає "Інтерфакс-Україна".

У березні ФДМ планує, зокрема, виставити на конкурсні торги 50% акцій "Науково-дослідний і проектно -конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування", в квітні - по 65% "Хмельницьк-" і "Миколаївобленерго", в травні - 60,2% "Запоріжжяобленерго" і 94,9% "Дніпродзержинська ТЕЦ", у червні - 37,07% "Кримтеплоелектроцентраль".

У вересні планується приватизувати 60% акцій "Тернопільобленерго", у жовтні - 50% акцій "Укрнафтопродукт".

Реклама:

Як наголошується, всі обленерго будуть виставлені на продаж лише в разі прийняття Кабміном відповідних рішень.

Через фондову біржу в лютому планується продати 5% "Харківобленерго", 46% "Черкасиобленерго", 16,5% "Шахти імені Засядька"  у березні - 25% "Сумиобленерго" і по 5% "Хмельницькобленерго", "Миколаївобленерго" і "Дніпродзержинської ТЕЦ". На червень заплановано продаж через фондову біржу 25% "Одесаобленерго".

ФДМ також розраховує на прийняття Кабміном умов продажу та передачі фонду 25% акцій "Донбасенерго" і по 25% акцій "Вінниця-" і "Закарпаттяобленерго" для їх продажу на біржах в лютому.

У березні, при виконанні цих же умов, ФДМ планує виставити на торги по 25% "ДТЕК Західенерго", "ДПЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Дніпрообленерго" і "Чернівціобленерго", у квітні - 25% "Ківеенерго" і "ДТЕК Крименерго".

Крім того, протягом року передбачається продаж пакетів акцій міськ- і облгазів які перебувають у власності держави.

Як повідомлялося, уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання фінансування за рахунок приватизації до 17 млрд гривень, а бюджетний комітет запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: