Fitch може погіршити рейтинг банку, який купує Фірташ

Вівторок, 28 січня 2014, 18:01

Fitch Ratings поставило рейтинги Правекс-Банку на перегляд з можливістю зниження у зв'язку оголошенням про продаж 100% акцій банку італійської Intesa Sanpaolo SpA компанії CentraGas Holding Дмитра Фірташа.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перегляд з можливістю зниження відображає невизначеність щодо екстреної підтримки від нового акціонера в разі необхідності", - відзначає Fitch в повідомленні у вівторок.

Як уточнює агентство, його проінформували про те, що продаж буде завершений протягом трьох-шести місяців після його узгодження регулятивними органами.

Реклама:

Intesa Sanpaolo 23 січня повідомила про продаж Centragas Holding, що входить до Group DF Фірташа, 100% Правекс-Банку за 74 млн євро. Завершення операції очікується протягом трьох-шести місяців.

Правекс-Банк заснований в 1992 році. Єдиним його акціонером до жовтня 2013 року, залишалося Intesa Sanpaolo SpA

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2013 року за розміром загальних активів банк займав 34 місце серед 178 діючих банків.

Основними напрямками діяльності Group DF є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: