"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Альфа-банк купує українську "дочку" Bank of Cyprus

Вівторок, 28 січня 2014, 08:51

Bank of Cyprus Group підписала договір про продаж належних їй 99,77% акцій українського Банку Кіпру "Альфа-Груп".

Про це повідомило джерело на банківському ринку, знайоме з ходом переговорів про продаж української "дочки" кіпрського банку, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, в структуру угоди входять також 100% акцій факторингової компанії "Ікос Фінанс"; фінансування Bank of Cyprus Public Company Ltd, надане Банку Кіпру та "Ікос Фінанс" на 100 млн євро; кредити, видані Bank of Cyprus і Cyprus Popular Bank їх українським "дочкам" і "Ікос Фінанс" на суму 180 млн євро; а також права вимоги 7 млн ​​доларів у громадянина Трофименко на користь Bank of Cyprus, присуджені Арбітражним судом Лондона.

За весь цей портфель Альфа-банк повинен заплатити 225 млн євро. Причому аванс - 35 млн євро - акціонери установи вже перерахували на Кіпр, а що залишилися 190 млн євро повинні заплатити при завершенні угоди (після узгодження регуляторними органами обох країн, яке очікується до 15 квітня).

Реклама:

В Альфа-банку відмовилися прокоментувати деталі угоди та плани щодо Банку Кіпру - приєднання до Альфа-банку або окремий розвиток.

"Операція ще не завершена, і ми не можемо що-небудь коментувати. Названа вами цифра вірна" , - підтвердив факт покупки президент Альфа-банку Олександр Луканов.

"Угода не може бути підписана, інакше акціонери повідомили б мене про це", - передала слова голови правління Банку Кіпру Івана Кузовкіна прес-служба установи.

За даними НБУ, на 1 жовтня 2013 Банк Кіпру займав 68-е місце за активами (2,63 млрд гривень) із власним капіталом 736,87 млн гривень.

Bank of Cyprus володів 22,79% прямо і 76,99% опосередковано через ТОВ "Лізинг-Фінанс", ТОВ "Корнер" і ТОВ "Омікс-Фінанс".

Експерти вважають угоду дуже вдалою для всіх сторін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!