Австрійський банк підтвердив, що Клюєви збрехали

Вівторок, 28 січня 2014, 08:40

У австрійському банку Hypo Vorarlberg підтвердили достовірність документів, у яких брати Клюєви надали недостовірну інформацію.

Про це ідеться у статті австрійської газети Der Standard. 

Голова правління банку Hypo Vorarlberg Міхаель Грахаммер сказав, що на вказаних документах брати Клюєви "помилково" не ідентифікували себе як "політично значущі персони".

"Ми виходимо з того, що бланк помилково був заповнений неправильно", - сказав Грахаммер.

Реклама:

Він додав, що клієнти – брати Клюєви – були знайомі банку. Також у банку знали про їхній статус "політично значущих персон" завдяки публікаціям у пресі.

У банку також проводять перевірку того, як скандальний документ потрапив у розпорядження "Української правди".

Самі Клюєви після виходу публікації "Української правди" про те, що вони надали неправдиві відомості та порушили австрійський закон,заявили, що "ніколи не підписували цей документ". 

Як відомо, у розпорядження редакції потрапив формуляр, поданий Андрієм та Сергієм Клюєвими до австрійського VorArlberg Landes- und Hypothekenbank AG (зараз банк перейменовано в Hypo Vorarlberg).

У цьому документі Клюєвим було поставлено питання, чи є вони "politisch exponierte Personen" (РЕР) - або, в перекладі, "політично значущими особами".

І Андрій Клюєв, і Сергій Клюєв відповіли "ні", явно порушивши австрійський закон про банки. Адже на момент укладення формуляру – 22 лютого 2010 року – вони обоє були народними депутатами України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: