"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мільярдер Ікан купив акції Apple ще на 500 мільйонів доларів

Понеділок, 27 січня 2014, 20:31

Інвестор-мільярдер Карл Ікан придбав акції Apple ще на 500 мільйонів доларів, довівши обсяг своїх інвестицій в Apple до 3,6 мільярда доларів.

Про це написав Ікан у своєму Twitter-мікроблозі, пише "Digit.ru".

Як повідомлялося, в серпні 2013 року Ікан заявляв, що володіє великим пакетом акцій Apple, не уточнивши конкретних обсягів.

Інвестор активно намагається переконати керівництво Apple на чолі з Тімом Куком збільшити обсяг програми з викупу акцій до 150 мільярдів доларів, пише видання.

Реклама:

Відразу після покупки додаткових акцій Apple Ікан направив керівництву компанії лист, в якому знову заявив про необхідність збільшити програму buyback.

"Ми вважаємо, що Apple робить погану послугу акціонерам, не збільшуючи обсяг викупу акцій", - заявив він.

Точне число акцій Apple, якими володіє Ікан, зараз не відомо. Однак наприкінці жовтня він заявляв, що йому належать 4,7 мільйона акцій компанії.

У листопаді 2012 року Apple оголосила програму повернення капіталу акціонерам, розраховану на три роки - до грудня 2015 року. У квітні 2013 року її обсяг був розширений більш ніж удвічі - з первинних 45 мільярдів до 100 мільярдів доларів. Програма включає як зворотний викуп акцій, так і виплату дивідендів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!