Споживчі настрої в Україні погіршилися

Понеділок, 27 січня 2014, 18:31

Індекс споживчих настроїв в грудні 2013 року знизився на 5,2 пункту - до рівня 80,3.

Про це свідчать дані щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine, передає "Інтерфакс-Україна".

"Індекс споживчих настроїв знизився після періоду двомісячної стабільності. Найбільшою мірою впав індекс економічних очікувань у результаті відмови від підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - наголошується в прес-релізі GfK Ukraine.

Також наголошується, що індекс доцільності великих покупок в грудні залишився майже незмінним - 84,9, що на 0,2 пункту гірше листопадового значення.

Реклама:

Одночасно в грудні збереглася тенденція до поліпшення очікувань українців щодо динаміки безробіття: відповідний індекс досяг рівня 129, що на 6,4 пункту менше, ніж у листопаді.

Інфляційні очікування залишилися майже без змін: відповідний індекс становив 181,7, що на 0,6 пункту менше листопадового показника. Індекс девальваційних очікувань додав 0,3 пункту - до 135,2.

"Зниження індексу споживчих настроїв у грудні пов'язано з тенденцією до поступового уповільнення темпів зростання показників внутрішнього попиту, зокрема доходів громадян і обсягів роздрібного товарообігу", - прокоментували підсумки замірів в GfK Ukraine.

Індекс споживчих настроїв в Україні визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни, в ході якого опитується тисяча осіб віком від 15 до 59 років.

Українська дослідницька компанія GfK Ukraine входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!