У Азарова розробили постанову про блокування сайтів

Понеділок, 27 січня 2014, 17:52

Кабінет міністрів розробив проект постанови, що регулює процес розгляду питання про обмеження доступу до інтернет-ресурсів.

Згідно з проектом постанови, ініціювати питання про блокування сайтів зможе будь-яка фізична або юридична особа, направивши експертам письмову заяву.

Також питання про обмеження доступу до інтернет-ресурсів можуть підняти перед Нацкомісією з регулювання зв'язку і самі експерти.

Склад експертної комісії формуватиметься Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ, Нацкомісією з фондового ринку та Держфінмоніторингом.

Реклама:

Дані держоргани повинні будуть протягом двох днів після того, як постанова набуде чинності, повідомити про склад комісії НКРЗІ.

Після проведення аналізу інтернет-ресурсу експертами на підставі наданого виведення НКРЗІ протягом 7 робочих днів буде приймати остаточне рішення з відключення сайтів.

Для ініціювання питання про блокування інтернет-ресурсів, які не зареєстровані як інформагентства, в НКРЗІ має надійти відповідний лист про відсутність реєстрації від Укрдержреєстру.

У свою чергу, відновити доступ до сайту телеком-оператори та інтернет-провайдери зможуть в тому випадку, якщо експерти або Укрдержреєстр відкликали свій висновок або ж після оскарженого рішення в суді.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!