Тарифи на проїзд у метро більше не потрібно погоджувати з міністерствами

Понеділок, 27 січня 2014, 17:12

Розрахунки тарифів на послуги міського електротранспорту відтепер не потрібно погоджувати з міністерствами економіки та інфраструктури за місяць до прийняття рішення про зміну тарифів.

Таке рішення закріплено наказом Мінінфраструктури №1072 від 30 грудня 2013 року, зареєстрованим 16 січня 2014 року за №93/24870 "Про внесення зміни до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту".

Відповідно до діючого порядку, перегляд рівня тарифів в країні, як і колись, здійснюється у зв'язку із зміною умов виробничої діяльності та реалізації транспортних послуг, які не залежать від господарської діяльності підприємства.

Калькуляція визначення розміру тарифу на разове перевезення одного пасажира проводиться в розрахунку на рік. При цьому враховується загальна кількість перевезених пасажирів, включаючи пільговиків.

Реклама:

Економічно обгрунтований тариф розраховується на основі повної собівартості перевезень усіх категорій пасажирів, планового прибутку, доходів від іншої операційної діяльності без урахування цільового фінансування, пов'язаного з операційною діяльністю, загального прогнозованого обсягу перевезень пасажирів.

Як повідомлялося, розрахунковий тариф на проїзд у Київському метрополітені в 2014 році становитиме 3,379 гривень.

Загальний обсяг перевезень пасажирів у поточному році в Київському метро становитиме 536,4 млн осіб. Повна собівартість послуг з їх перевезенні - 1,546 млрд гривень.

Тариф розраховано з урахуванням позикових коштів на спорудження дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Виставковий центр" до Одеської площі у Голосіївському районі.

Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко також повідомляв, що проїзд в київському метро подорожчає до 3 гривень з 1 лютого 2014 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!