Підписання угоди з ExxonMobil знову перенесли

Понеділок, 27 січня 2014, 16:47

Україна перенесла на лютий підписання угоди з консорціумом компаній на чолі з ExxonMobil з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці Чорноморського шельфу.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в понеділок, на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УНІАН.

Як наголошується, раніше таку угоду планували підписати в січні 2014 року.

"У лютому ми підпишемо, президент ExxonMobil був минулого тижня в Києві", - сказав Ставицький. При цьому він не уточнив нову дату можливого підписання угоди.

Реклама:

Як повідомлялося, в серпні 2012 року міжурядова комісія визнала переможцем конкурсу з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці Чорноморського шельфу пул компаній - ExxonMobil, Shell, Petron і НАК "Надра України".

Наприкінці січня 2013 року Ставицький заявляв, що Україна в 2013 році планує стати лідером серед країн, які ведуть видобуток газу в басейні Чорного моря.

У листопаді 2013 року в Міненерговугілля заявляли, що підписання угоди стане ще одним кроком на шляху енергетичної незалежності України і видобутку вуглеводнів у межах держави.

У грудні 2013 року Міненерговугілля заявляло, що підписання угоди про розподіл продукції з компанією ExxonMobil за проектом видобутку газу на Скіфській площі шельфу Чорного моря планується на січень 2014 року, хоча повинна була бути підписана в листопаді 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: