"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на золото підскочили до двомісячного максимуму

Понеділок, 27 січня 2014, 15:46

Ціни на золото підскочили до двомісячного максимуму на тлі спаду акцій через побоювання відтоку капіталів з ​​ринків, що розвиваються.

Про це повідомляє "Reuters".

Як наголошується, в понеділок золото торгувалося по 1.267 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.268 долара на закритті торгів у п'ятницю, раніше піднявшись до піку двох місяців 1.278 долара. Ф'ючерси в США подорожчали на 3,90 долара до 1.268 долара за унцію.

"Спад на фондових ринках США покращив настрій і привабливість золота як надійного вкладення", - сказала інвестиційний аналітик Phillip Futures Джойс Лью. Золото вважається більш надійною альтернативою таким ризикованим активам, як акції.

Реклама:

Лью попередила про можливість корекції при наближенні цін до рівня опору 1.275 долара за унцію.

Інші аналітики очікують припинення ралі золота після відкриття наради ФРС на цьому тижні, на якому центробанк, за прогнозами, може скоротити обсяг щомісячної скупки облігацій на 10 мільярдів доларів.

"У поточному рівні цін на золото закладено скорочення стимулів на 10 мільярдів доларів, що однак не заважає цінам впасти, якщо ФРС оголосить новий етап скорочення", - написали у звіті аналітики HSBC.

Націнка на золото 99,99 проби на Шанхайській біржі ф'ючерсів встановилася близько 10 доларів за унцію до спотової ціни в Лондоні, раніше впавши до 7 доларів.

У понеділок срібло торгувалося по 19,91 долара за унцію в порівнянні з 19,86 долара на закритті торгів у п'ятницю, платина коштувала 1.430 долара проти 1.423 долара, і паладій - 731,30 долара проти 731,75 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: